Meny

Vem kör

Alkohol och bilkörning är som du vet en livsfarlig kombination. Därför investerar vi årligen i ett samarbete med Carlsberg Sverige för att informera våra gäster om riskerna med just alkohol och bilkörning – och därmed stötta arbetet mot en nollvision när det gäller alkohol i trafiken. Vi kallar det ”Vem kör?”.

Vem kör?

Sedan 2011 har Harrys, tillsammans med Carlsberg Sverige, arbetat med att upplysa om farorna med alkohol och bilkörning. Initiativet syftar till att få krogbesökaren att tänka till och aldrig någonsin sätta sig berusad bakom ratten. Man behöver inte välja mellan att köra bil och umgås med vänner på krogen, det finns många bra alkoholfria alternativ

I år har vi samarbetat med musikproducenten Anders Bagge, komikern och före detta polisen Hasse Brontén, samt tv-snickaren Anders Öfvergård. De har ställt sig bakom initiativet ”Vem kör?” genom att agera chaufförer och skjutsat gäster från några av våra restauranger. Dessutom har vår bartender Marcus Martinsson komponerat en alkoholfri öldrink – Drivers Choice – som vi serverar under hela kampanjperioden. Gästerna bjuds även på specialdesignade Ramlösaflaskor med budskapet ”Vem kör?” som vår samarbetspartner Carlsberg Sverige har tagit fram.

 

Harrys Foundation

Ingen kan göra allt men alla kan göra något, heter det som bekant. Av den anledningen skapade vi insamlingsstiftelsen Harrys Foundation 2009. Inom stiftelsen har vi samlats kring ett gemensamt initiativ för att förbättra möjligheterna för barn och ungdomar i den fattiga och mycket utsatta kåkstaden Khayelitsha utanför Kapstaden i Sydafrika.

Läs mer