Meny

Donera till Harrys Foundation

Hjälp oss att medverka till att skapa förutsättningar för en bättre framtid för dagens och morgondagens barn i Khayelitsha.

Faktura

Donera via faktura

Här kan Du donera direkt till Harrys Foundation via faktura. Fyll i nedan formulär så skickas en faktura till Dig via mail samt ett diplom som en bekräftelse.

Swish

Donera via Swish

Här kan Du donera till Harrys Foundation via Swish. 

Swish nr 1232991701

Stort tack för ditt bidrag till Harrys Foundation!

Bankgiro

En enkel möjlighet att hjälpa

Hos Harrys är du alltid i gott sällskap. Det är vår filosofi och syftar inte bara på upplevelsen du har som gäst hos oss. Det handlar lika mycket om hur vi behandlar varandra och att vi agerar respektfullt och omsorgsfullt i alla lägen. Kort sagt, ett ansvarsfullt företagande är en av våra hörnstenar.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något, heter det som bekant. Av den anledningen skapade vi insamlingsstiftelsen Harrys Foundation 2009. Inom stiftelsen har vi samlats kring ett gemensamt initiativ att förbättra möjligheterna för barn och ungdomar i den fattiga och mycket utsatta kåkstaden Khayelitsha utanför Kapstaden i Sydafrika.

Khayelitsha har 1,2 miljoner invånare och som på så många andra platser i Afrika är kåkstaden hårt drabbad av HIV och aids. Mer än var tredje person är smittad av HIV eller sjuk i aids och som alltid är det barnen som drabbas allra värst. Barn som lever under de enklaste former, barn utan möjlighet till framtid. Genom vårt arbete vill vi öka förståelsen om situationen men framförallt vill vi på vårt sätt skapa bättre förutsättningar för dagens och morgondagens barn i Khayelisha. Uppmärksamma och motverka spridningen av HIV. Vi vill göra skillnad.

Vårt första projekt efter starten 2009 var att stötta skolan Ishikhoelho Public Primary School i Khayelitsha. Vi har med hållbarhet i fokus 
investerat i förbättring och restaurering av skolans lokaler, i nya
läromedel, förbättrad kost och på en ökad kunskap
om HIV och Aids.

Vi ger också kontinuerligt stöd så att skolan kan öka sina lärarresurser. På så sätt vill vi ge barnen och ungdomarna möjlighet att kunna fokusera på sin skolgång – och därmed sin egen framtid. Det är ett långsiktigt arbete som hela tiden pågår i nära samarbete med skolans ledning. Genom projektet har vi dessutom kunnat ge 13 barn möjligheten att uppleva Gothia Cup under en sommarvecka i Göteborg.

Inom Harrys Foundation har vi också satsat på de yngre barnen genom våra byggnationer av tre förskolor i kåkstaden. Bamanye PreSchool är numera inte ett plåtskjul där ett 30-tal barn tillbringar sina dagar när deras ensamstående mammor jobbar, utan ett riktigt hus med både vatten och toalett. Och barnen slipper sova på ett stampat jordgolv. I och med detta förbättrar vi tillvaron för ytterligare barn i Sydafrika och skänker förhoppningar om en ljusare tillvaro och framtid. Det är vårt sätt att bidra. Vårt arbete är såklart långt ifrån tillräckligt men Harrys Foundation är en möjlighet för oss att dra nytta av vårt nätverk och fördjupa våra satsningar på olika ansvarsprojekt. Och vi vill såklart ha med flera av våra vänner och samarbetspartners i vår strävan att skapa en bättre tillvaro för utsatta barn och ungdomar. Vill du vara med och bidra och göra skillnad?

Välkommen till Harrys Foundation

  • Alla till Sydafrika

    Den 15 november tog Harrys Pubar AB med sig sin egen personal, krögare, leverantörer och partners till Sydafrika för att följa bygget av våra 3 senaste dagis.

    Läs mer
  • Lejonet & Björnen

    Vår leverantör Lejonet&Björnen har besökt vår förskola i kåkstaden Khayelitsha utanför Kapstaden i Sydafrika. De har bland annat givit 80 härliga barn nya möbler, madrasser, tallrikar och muggar. Alla kan göra skillnad!

    Läs mer

Bildgalleri