Meny
”Det här blir folkets krog på riktigt”

Enormt engagemang när faluborna fick investera nya HarrysInvesteringsformen Crowdlending visade sig bli en folkrörelse utan jämförelse för nya Harrys FalunMed några dagar kvar på auktionen kan krögarna Jason Tummings och Ferdinand Seton nöjt konstatera att målet  1 miljon är uppnått.

– Vi är överväldigade. Ett stort tack till faluborna för ett fantastiskt engagemang. Det verkar onekligen vara många där ute som delar vår uppfattning om att Falun behöver en ny Harrys-restaurang. Pengarna möjliggör att Harrys i Falun blir verklighet men också att vi nu har väldigt många lokala ambassadörer som delar vårt intresse, säger Jason Tummings.

Crowdlending är en relativt ny investeringsform som innebär att man som privatperson samarbetar med ett företag genom att låna ut valfri summa till ett projekt. På så vis kan man vara med och bidra till stadens tillväxt, samtidigt som man själv får avkastning. För nya Harrys i Falun var målet att skapa en ekonomisk win-win tillsammans med faluborna och dessutom göra något gott för staden.

– En ytterligare intressant aspekt är att vi har fått in alla möjliga olika summor. Från 100 kronor upp till 400 000 och det visar att Crownlending öppnar upp för alla att vara med, inte bara de som har en massa pengar över. Många bäckar små kan låta klyschigt, men det är precis vad detta är. En folklig rörelse i miniformat, som vi är väldigt stolta över att vara en del av, säger Ferdinand Seton.

Framgången i Falun har skapat eko i Harrys-koncernen och på huvudkontoret i Göteborg har man följt utvecklingen med stort intresse.

– När Jason och Ferdinand presenterade sina planer på crowdlending kunde vi förstås inte sia om vilket stort genomslag det skulle få. Det är väldigt roligt, både för de nya krögarna men också för alla som bor i Falun och är en del av detta. Ur ett Harrys-perspektiv är finansieringsformer som crowdlending och crowdfounding väldigt intressanta. De går hand i hand med vårt erbjudande där gästerna i allra högsta grad bidrar till att våra restauranger blir de gemytliga mötesplatser som de är. Kan våra gäster bli ännu mer delaktiga så är det bara positivt, säger Niclas Möller, VD på Harrys.

Budgivningen

För mer information om budgivningen, besök: https://toborrow.se/sv/projekt/coffee-in-falun-ab/

För mer information, kontakta Niclas Möller, VD Harrys Pubar AB, tel. 0708-60 82 82, Jason Tummings, krögare Harrys Falun, tel. 0734-03 04 65 eller Gustav Löfving, presskontakt Harrys Pubar AB, tel. 0707-55 90 77.