Meny
Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta form. Nu står det klart att Harrys kommer att husera i hotellets restaurang. Harrys uppgraderade koncept kommer att spela en viktig roll i att förverkliga den nya umgängesarena som Hotell Fritiden vill skapa för såväl boende som besökare i Ystad.

Fritidsbadet får nytt liv

Bakom Hotell Fritiden står entreprenörparet Jenny Nilsson och Martin Jönsson. Sedan 2014 driver de Continental du Sud i Ystad och tvekade inte när de såg möjligheterna i att låta Fritidsbadet leva vidare i ny tappning. Att ta in Harrys folkliga restaurangkoncept var en självklarhet när Jenny och Martin såg hur väl det passade i hotellets helhet. ”Vi vill att badhusets arv ska leva vidare, att Hotell Fritiden ska bli lika tillgängligt för Ystadpubliken som badhuset en gång var”, berättar Jenny som idag är hotellchef för Continental du Sud. ”Med en aktör som Harrys kommer våra gäster att få en krog som lever alla tider på dagen.”

Mat och kalas under hopptornet

Fritidsbadet som invigdes 1961 bär inte bara på en kulturrik historia i sig själv, det är också en byggnad som betyder mycket för ortsbefolkningen. ”Badhuset i Ystad är en byggnad som bär på så mycket personlighet att vi direkt visste att det här blir ett spännande projekt. Och med entreprenörer som Jenny och Martin är Hotell Fritiden den perfekta samarbetspartnern för oss”, säger Fredrik Borén, etableringsansvarig för Harrys. ”Det här blir en helt unik restaurang där vi kommer att bevara det vi kan av interiören. Tänk dig att äta middag under det gamla hopptornet eller ta en kaffe innan bion och blicka upp mot den väggfasta klockan från 1961.”

Ett komplement till Ystads uteliv

Hotell Fritiden kommer inte bara att vara ett hotell. Arvet från Fritidsbadet och Fritidsparken, även kallad Bollhusparken, ska tas till vara och fylla ett nytt syfte för Ystadpubliken. ”Många delar är fortfarande i planeringsstadiet, men fler nyheter kommer”, avslöjar Jenny.