Meny
Harrys slår upp portarna i Eksjö – ger trästaden nytt liv efter branden

Harrys expanderar och nyligen sökte restaurangkedjan franchisetagare på 20 orter. Johan Åsbrink i Eksjö nappade eftersom han tyckte att kedjans brasserikoncept utgör ett perfekt komplement till stadens restaurangutbud. Till våren öppnar han en Harrys i nybyggda lokaler, på platsen där en av Gamla Stans anrika träbyggnader tragiskt brann ner 2015.

Harrys är ett svenskt brasseri; en avslappnad mötesplats där mat, dryck och människor förenas. Byggnationen av fastigheten där Harrys i Eksjö ska öppna sina portar är i full gång och etableringen har mötts med mycket positivt gensvar, både från kommunen och stadens invånare.

Krögaren Johan Åsbrink är en mångsidig entreprenör som med sitt nya krogprojekt vill ge tillbaka till staden. Med hjälp av Harrys ser han möjlighet att tillföra något nytt, en mötesplats vid Gamla Stans huvudgata där lokalbor och turister kan umgås och äta i en avslappnad miljö.

– Jag är ny i krogvärlden och då är det skönt med stöd av Harrys som är rutinerade i branschen. De har ett koncept som passar mig perfekt, med en bra mix av frihet och styrning. En sådan här krog behövs och efterfrågas här, det märks på responsen från start, säger Johan Åsbrink

Gamla Stan i Eksjö grundades 1568 och är en av Sveriges äldsta trästäder. I centrum finns redan många restauranger och caféer och med Harrys tillkommer en högkvalitativ upplevelse som lika mycket handlar om den varma atmosfären, som maten och drycken.

– Hos Harrys ligger fokus på gästbemötandet och vällagad mat – klassiska brasserirätter med en modern svensk twist – och det gillar jag verkligen. Och eftersom jag har ett personligt intresse för hantverket kring cocktails, så kommer vi satsa lite extra på drinklistan också, säger Johan Åsbrink.

Utöver bar och servering kommer Harrys i Eksjö ha en aktivitetsdel med shuffleboard och andra spel, samt temafestkvällar, quiz och företagsevenemang med mera. Det ska vara generösa öppettider alla kvällar i veckan.

När kvarteret Ciselören brann ner 2015 försvann en viktig pusselbit i centrala Eksjö. Hösten 2016 utlystes därför en arkitekttävling för att ersätta Forsellska gården som totalförstördes i branden. Den nya restaurangen kommer att etableras i bottenvåning av det nybyggda kvarteret.

– Eksjö är en av orterna där vi sett att vi kan bidra till en positiv utveckling av staden. Därför blir jag extra glad och stolt över att Harrys får vara en del i nybyggnationen av Ciselören. Kvarteret återuppstår nu som en fågel Fenix, vackrare och starkare än någonsin, säger Niclas Möller, VD på Harrys.

För mer information, kontakta Niclas Möller, VD Harrys Pubar AB, tel. 0708-60 82 82.