Meny
Harrys Pubar AB i rekonstruktion till följd av corona-pandemin – franchisetagarna omfattas inte

Att corona-pandemin drabbar restaurangbranschen hårt har inte undgått någon. Med anledning av krisen har Harrys Pubar AB ansökt om och beviljats rekonstruktion vid Göteborgs Tingsrätt. Rekonstruktionen omfattar enbart moderbolaget och de fyra helägda dotterbolagen. Harrys-kedjans 30-tal franchisetagare runt om i landet ingår inte i rekonstruktionen. Dessa restauranger fortsätter att hålla öppet som vanligt.

– Det här är ett direkt resultat av corona-krisen som slår hårt mot hela branschen. Fram tills nyligen hade Harrys Pubar AB en positiv syn på framtiden med många intressenter på gång att öppna nya Harrys-restauranger på flera orter. Sedan kom pandemin och allt vändes upp-och-ned. Utan gäster, inga intäkter och det har försatt oss i den här situationen, säger Helena Ahldén, VD på Harrys Pubar AB.

Under onsdagen den 1 april beslutade styrelsen att ansöka om företagsrekonstruktion för Harrys Pubar AB och dotterbolagen i Sälen, Linköping, Göteborg och Örebro. Torsdag morgon, den 2 april, lämnades ansökan till Göteborgs Tingsrätt och redan på eftermiddagen hade den beviljats. Att domstolen tog ett snabbt beslut tolkas som att de ser potential i både verksamhet och affärsidé, annars hade ansökan avslagits.

–Jag vill betona att det här inte är någon konkurs, utan en rekonstruktion och att våra franchisetagare inte omfattas. Nu ser vi vad rekonstruktören kommer fram till i sin utredning och agerar utefter det. Vi har en god och transparent dialog med alla våra franchisetagare och vi tar oss igenom det här tillsammans. Jag är starkt övertygad om att vi ska leva vidare och komma ur det här starkare. Och det är extra skönt att tillhöra en familj som Harrys när vinden blåser hårt, säger Helena Ahldén.

Hon fortsätter:

– Harrys har funnits i 27 år. Vi har ett starkt varumärke, är väldigt omtyckta av gäster över hela landet och har fantastiska franchisetagare som jobbar dag och natt för att klara av det här. Jag hoppas att alla som kan passar på att stötta sin lokala Harrys-krögare i dessa dagar så att vi kan finnas kvar även i morgon.