Meny
Harrys i Ystad är först ut som svenskt brasseri – invigning den 22 juni

Utvecklingen har pågått sedan 2017 men nu är det äntligen dags. Den 22 juni invigs livsstilshotellet Fritiden Hotell & Kongress i centrala Ystad där Harrys står som en given del av hotellets utbud. Hotellet blir dessutom först ut i landet med Harrys uppdaterade inredningskoncept svenskt brasseri.

– Det ska bli så roligt att få visa Ystadborna vad vi har skapat under ett par års tid. Att vi öppnar under väldigt speciella omständigheter är vi medvetna om och det kanske inte blir den storslagna invigning som vi hade tänkt oss. Men vi sprider ut glädjeyran, i mindre former över hela invigningsveckan. Det kommer bli jättebra, säger Jenny Nilsson, franchisetagare för Harrys Ystad och hotellchef för Fritiden Hotell & Kongress.

Ett svenskt brasseri – med hopptorn

Entreprenörsparet Martin Jönsson och Jenny Nilsson driver sedan tidigare Hotell Continental i Ystad och tvekade inte när de såg möjligheterna i att låta det gamla Fritidsbadet leva vidare i ny form. Livsstilshotellet Fritiden blir ytterligare en spännande destination i Ystad med komplett konferenserbjudande, takbar, juicebar, gym och inte minst ett Harrys i senaste tappning under begreppet svenskt brasseri. Det är casual dining, bekväm och vällagad mat ihop med utvald dryck och fokus på familjär, skön stämning. Pricken över i är förstås att serveringen sker under det som en gång var ett fem meter högt hopptorn.

– Vi är väldigt nöjda över hur vår Harrys-restaurang har blivit. Det är ljust, familjärt och man känner sig hemma här. Konceptet passar väldigt väl in i den sköna känsla som vi ville skapa med Fritiden Hotell & Kongress.Det gör ju heller inget att det gamla hopptornet får ge restaurangen ett väldigt unikt uttryck, säger Martin Jönsson, franchisetagare för Harrys Ystad och hotellägare.

Uppdaterat koncept men kärnan består

Harrys i Ystad blir först ut i kedjan med ett uppdaterat inredningskoncept. Det blir en förändring till en ljusare och mer inbjudande miljö, men kärnan består.

– Vi är noga med att bevara Harrys unika värden. Inredningen blir ljusare och lite mer nutida, men det är just en uppdatering. Den genuina Harrys-känslan ska bestå, det familjära tummar vi inte på och man kommer även fortsättningsvis att känna sig som hemma hos oss. Den positiva förändringen görs för att möta vår nya position som svenskt brasseri och det känns kul att äntligen få sjösätta konceptet. Att vi lanserar det just på Harrys i vackra Ystad känns extra bra. Det är en lokal som är gjord för den nya, ljusa känslan så den restaurangen får stå som en fin förebild till sina systerkrogar runtom i landet, säger Helena Ahldén, VD på Harrys.

För mer information, kontakta Helena Ahldén, VD på Harrys Pubar AB, tel. 0733-98 35 56 eller Martin Jönsson, franchisetagare för Harrys Ystad, tel. 0707-44 51 86.