Meny
Efter rekonstruktionen – Harrys växer med flera restauranger

I våras ansökte Harrys Pubar AB om rekonstruktion till följd av Corona-pandemin. I oktober beviljade Göteborgs Tingsrätt restaurangkedjans ackord och från den 27 oktober har man stått på egna ben igen. Det målinriktade arbetet under rekonstruktionen gav resultat och förutom lanseringen av det nya inredningskonceptet, ett brasseri med svenska rötter, har Harrys etablerat fler nya restauranger i år än under hela 2019.

– Vi har inte suttit stilla under rekonstruktionen utan haft en stark tro på framtiden och att Harrys ska vara en given del av den. Trots en oerhört tuff situation för hela restaurangbranschen har vi kunnat attrahera fler nya franchisetagare än någonsin det här året, med sju nya restauranger runt om landet. Det är ett styrkebesked i en märklig tid, säger Helena Ahldén, VD på Harrys.

Rekonstruktionen resulterade i nya franchisetagare

Sedan i juni har nya Harrys-restauranger etablerats i Eksjö, Ystad, Varberg, Uppsala, Linköping, Norrköping och i december öppnar man i Sälen.

– Vi har knutit till oss riktigt duktiga franchisetagare i form av väletablerade krögare med tydlig lokal förankring vilket är viktigt för oss. Att alla nya restauranger etableras i A-lägen på respektive ort är också något vi jobbat hårt för. Att vi har ökar antalet nyetableringar under den perioden är en bedrift och ett kvitto på att vårt varumärke är starkt, säger Helena Ahldén.

Ett brasseri med svenska rötter

När Harrys nu är tillbaka i full satsning kan det uppdaterade konceptet ”Ett brasseri med svenska rötter” skeppas ut brett. Alla nya restauranger som byggs görs i det nya inredningskonceptet. Att Harrys nu profileras som ett brasseri är en naturlig utveckling, enligt Helena Ahldén.

– Sedan länge är Harrys ett ställe man går till för en bit god mat, trevligt umgänge, för quiza eller lyssna på bra live musik. Atmosfären tillsammans med vårt utbud på mat och dryck är enligt oss sinnebilden av ett brasseri, därför lyfter vi nu upp det som en av våra främsta styrkor. På Harrys lagar vi mat med kärlek, för oss innebär det att vi lagar all mat från grunden och vi lokalanpassar menyn så den skall tilltala den lokala Harrys-gästen. Vårt ursprung i Falkenberg, där allt startade, är kvar som ett äkthetsbevis för att vi värnar om svenska råvaror och rätter. Vi tar förstås intryck från vår omvärld men vårt svenska arv ska alltid sitta i väggarna, säger Helena Ahldén.

För mer information, kontakta Helena Ahldén, VD på Harrys Pubar AB, tel. 0733-98 35 56.