Meny
Nöjeskrogen Harrys öppnar på klassisk adress i Sundbyberg

Nu står det klart att nöjeskrogen Harrys kommer öppna upp på den plats där Sundbybergs legendariska nattklubb Grand Garbo tidigare huserade. Bakom satsningen står de lokala krögarna Petri Utriainen och Mika Savinainen. Dörrarna till nybygget planeras öppna i början av 2024.

Harrys är ett krogkoncept inom Eatertainment som utöver vällagad klassisk mat med svenska smaker erbjuder gäster i alla åldrar musik i alla dess former, sociala aktiviteter och en plats för firande och fest, många av de element som funnits genom åren på Grand Garbo. Begreppet Eatertainment betyder helt enkelt mat och dryck i kombination med sociala aktiviteter och evenemang.

Petri Utriainen och Mika Savinainen har båda en bakgrund inom eatertainment ombord på finlandsfärjor under många år och driver även andra krogar ihop.

- Vi är så glada att äntligen kunna berätta de här roliga nyheterna. Sundbyberg är sig inte likt sedan Garbos stängde, det var ju hela Norrorts nöjespalats och vi ser fram emot att ta den positionen igen med nya Harrys. Det kommer bli musik, glitter, dans, mat, dryck och väldigt kul, menar Petri Utriainen.

Fastighetsägare och de som ansvarar för bygget av den nya krogen är Fastighets AB Balder som bygger ett helt nytt kvarter med lägenheter och lokaler i centrala Sundbyberg.

- Det är viktigt för Balder att vårda platsen såväl gestaltnings- som innehållsmässigt och det är mycket glädjande att Harrys valt att etablera sig här hos oss. Nya Harrys kommer bli ett utmärkt komplement till dagens restaurang- och nöjesutbud och bidra positivt till centrala Sundbyberg i allmänhet och de boende i det nya kvarteret Greta i synnerhet, säger David Johansson, Regionansvarig Fastighetsutveckling på Balder.

Harrys, som idag finns på ett 20-tal orter i Sverige, ägs av Social Eatertainment Group och VD Kenneth Lorentzen berättar att man planerar för dubbelt så många Harrys runt om i landet.

- Etableringen i Sundbyberg är vår första Harrys i Stockholmsområdet, vilket är både viktigt och roligt för oss i bolaget. Och vi planerar för många fler. Vi vill med våra Harrys ge folk en social och rolig kväll tillsammans, och det ser vi såklart en marknad för på många orter runt om i landet, berättar Kenneth Lorentzen.

  För mer information, kontakta gärna:

  Carina Fabregat, Pressansvarig Harrys

  070-968 38 00

  carina.fabregat@socialeatertainmentgroup.com

  Petri Utriainen, Krögare Harrys Sundbyberg

  070-794 45 35

  Eva Jonasson, Pressansvarig Balder

  031-10 79 44

  eva.jonasson@balder.se