Meny
​Bra mat och underhållning ska prägla nya Harrys i Norrköping

Längtan är över, i oktober öppnar Harrys upp sitt populära brasseri i Norrköping efter fem års frånvaro. Bakom satsningen står den lokala krögaren Johan Doverhjelm som nu kommer erbjuda god mat och dryck tillsammans med ett nytt nöjesutbud.

– Det känns fantastiskt och vi har fått massor av positiv respons. Det är tydligt att Norrköping har längtat efter att Harrys skall komma tillbaka till stan, säger Johan Doverhjelm.

Norrköpings bästa läge

Nya Harrys kommer husera i ett vackert tegelhus på Västgötegatan 15, i bästa läge invid Motalaströmmen, mitt i hjärtat av det numera restaurangtäta industrilandskapet. För 10 år sedan var detta en ruff del av Norrköping men de senaste åren har stadsdelen blommat ut, inte minst mat- och nöjesutbudet.


– Vi har fått ett fantastiskt fint läge och en perfekt plats för Harrys. Stadsdelen har verkligen utvecklats till det positiva och under de sista åren har nöjeslivet tagit en självklar plats här. Jag ser det som en väldigt stark fördel för Harrys. Vi blir ett perfekt komplement här och ett ställe för både matsugna gäster och de som söker nöje, säger Johan.

Räkna med nöje

Det senaste året har Harrys-kedjan satsat mycket på att skapa en brasserikänsla, med en ljusare och mer inbjudande atmosfär. Menyn har fått en uppfräschning och inspireras idag av det svenska köket, med råvaror som är i säsong, men också med inslag av internationella influenser. Enkelhet, kvalitet och personligt är ledorden som också kommer genomsyra Harrys i Norrköping. Någon renodlad nattklubb, likt förra Harrys, blir det däremot inte enligt Johan Doverhjelm som dock förtydligar att ingen kommer bli besviken på det tänkta utbudet – nöje av alla de slag kan man räkna med.

– Jag skulle vilja påstå att det kommer bli mer nöje än någonsin på Harrys i Norrköping. På entréplan har vi restaurangen som präglas av god mat, shuffleboard och pianobar. Sedan har vi ytterligare 400 kvadratmeter på övervåningen som lämpar sig väl för allt från konserter med 450 stående till standup för 150 sittande, säger Johan Doverhjelm.

God service är a och o

Just nu är byggnationen inne på slutspurten inför premiären i oktober. All personal är på plats, Johan har satt samman sitt tema med omsorg.

– Av erfarenhet vet jag att servicen på en restaurang alltid hamnar på första, andra och tredjeplats. Först därefter kommer maten, utbudet och allt annat. Därför kommer vi bara ha personal som brinner för att jobba inom restaurang, det kommer gästerna också att märka. Oavsett om man kommer till oss för en bit god mat eller en konsert så ska man känna att man blivit väl omhändertagen på bästa möjliga vis av oss, det är mitt mål, säger Johan Doverhjelm.

Helena Ahldén, VD på Harrys, ser positivt på nyetableringen i Norrköping och ser fram emot öppningen i oktober med stor förväntan.

– Harrys har varit frånvarande i Norrköping de senaste fem åren men vi har hela tiden letat efter rätt krögare för vi vill gärna finnas i staden. Därför känns det extra bra att vi har funnit Johan som är en erkänd profil som dessutom har gedigen erfarenhet från branschen och som brinner för Harrys lika mycket som vi gör, säger Helena Ahldén.


För mer information, kontakta Helena Ahldén, VD på Harrys Pubar AB, tel. 0733-98 35 56 eller Johan Doverhjelm, krögare Harrys Norrköping, tel. 0705-39 29 30.