Meny

Det här är Harrys!

Harrys är en svensk, genuin krogkedja. På Harrys står det varma, välkomnande bemötandet och den goda, vällagade maten i centrum. Krogkedjan Harrys startade i Falkenberg 1993 och finns idag på ett drygt 30-tal orter i Sverige. Krogarna drivs dels av fristående franchisetagare och dels av moderbolaget Harrys Pubar AB, med huvudkontor i Göteborg. Krogkedjan sysselsätter cirka 1 000 personer i Sverige.

Historien om Harrys

Allt började med ett tuggummi...

Många frågar var namnet Harrys kommer ifrån. Svaret finns i Falkenberg, närmare bestämt på Västra Gärdet hos livsmedelshandlaren Harry Nilsson. Egentligen var det en ganska vanlig livsmedelsbutik, men genom barnögonen på en av Harrys medgrundare fanns det alltid ett magiskt skimmer över butiken, varorna på hyllan och framförallt butikens innehavare.

Harry var en köpman av den gamla stammen, de där som inte finns idag. De som kände alla på orten och vars butik var en plats för både handel, skvaller och umgänge. I sin lilla livsmedelsbutik hade Harry samlat på sig varor från när och fjärran. För traktens barn var det ett skimrande äventyr att bara gå in i butiken. Och det gjorde Magnus Helgesson, en av grundarna till Harrys, ofta. Han kom dit för att köpa mjölk till sin mor men kom snart på snilleblixten att också köpa tuggummi, som sattes upp på mammas mjölknota. Handlare Harry Nilsson spelade med. Till Magnus förtjusning.

 

Och där har vi förklaringen till namnet Harrys. När Ulf Haggren och Leif Olsson tillsammans med Magnus Helgesson i början av 90-talet grundade Harrys i Falkenberg var det både en hyllning till Harry Nilsson och en önskan att driva en krog som kändes precis som den gamla livsmedelsbutiken: varm, personlig och folklig. Alltid vänlig mot alla. Och med ett spännande utbud av högsta kvalitet.

Det nya Harrys som nu växer fram – bland annat genom premiären i Falkenberg– tar hyllningen av Harry Nilsson ett steg längre. Nya Harrys är helt enkelt en genuin, svensk krogupplevelse. Vi är en mötesplats för alla som under gemytliga former vill njuta av vällagad mat och den underhållning vi erbjuder.

Kort sagt, hos Harrys är du alltid i gott sällskap. 
Och självklart, tuggummit bjuder vi fortfarande på.

Våra partners

För att spegla och samtidigt utveckla vår profil som svensk, genuin krogkedja är våra partners otroligt viktiga för oss.