Meny

Det här är Harrys!

Harrys är den lokala mötesplatsen där det är lika enkelt att titta förbi på en AW eller middag som att spendera hela kvällen med goda vänner, både spontant och planerat. Här serveras vällagade klassiska rätter, många med svenska smaker. Harrys startade i Falkenberg 1993 och finns idag från Umeå i norr till Ystad i söder. På Harrys är alla välkomna att umgås, njuta och fira både stort och smått! Restaurangerna drivs av fristående franchisetagare. 

Harrys ägs idag av O'Learys Group tillsammans med varumärkena O'Learys och Sing Sing Karaoke. Läs mer om O'Learys Group och deras arbete och varumärken på www.olearysgroup.com 

Historien om Harrys

Allt började med ett tuggummi...

Många frågar var namnet Harrys kommer ifrån. Svaret finns i Falkenberg, närmare bestämt på Västra Gärdet hos livsmedelshandlaren Harry Nilsson. Egentligen var det en ganska vanlig livsmedelsbutik, men genom barnögonen på en av Harrys medgrundare fanns det alltid ett magiskt skimmer över butiken, varorna på hyllan och framförallt butikens innehavare.

Harry var en köpman av den gamla stammen, de där som inte finns idag. De som kände alla på orten och vars butik var en plats för både handel, skvaller och umgänge. I sin lilla livsmedelsbutik hade Harry samlat på sig varor från när och fjärran. För traktens barn var det ett skimrande äventyr att bara gå in i butiken. 

 

Och det gjorde Magnus Helgesson, en av grundarna till Harrys, ofta. Han kom dit för att köpa mjölk till sin mor men kom snart på snilleblixten att också köpa tuggummi, som sattes upp på mammas mjölknota. Handlare Harry Nilsson spelade med. Till Magnus förtjusning.

Och där har vi förklaringen till namnet Harrys. När Ulf Haggren och Leif Olsson tillsammans med Magnus Helgesson i början av 90-talet grundade Harrys i Falkenberg var det både en hyllning till Harry Nilsson och en önskan att driva en restaurang som kändes precis som den gamla livsmedelsbutiken: varm, personlig och välkomnande. Alltid vänlig mot alla. Och med ett spännande utbud av högsta kvalitet.

 

Våra partners